به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین متشکل از معاون فرهنگی و دانشجویی، مدیر امور فرهنگی و کارشناس معماری دفتر فنی این دانشگاه از بخش های مختلف معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بازدید کردند و در جریان فعالیت های روزانه این بخش ها قرار گرفتند. 

در ابتدای این برنامه بازدید، هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سالن کنفرانس معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز حضور یافتند و با حضور دکتر مهدی نظری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، دکتر دکتر غلامعلی دهقانی، مدیر امور دانشجویی دانشگاه، دکتر عباس یاوری، مدیر تربیت بدنی دانشگاه، دکتر علی اصغر مغانی، دبیر شورای انضباطی دانشگاه، دکتر خداداد خدادادی، رئیس مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه، جواد ناعمی، معاون مدیر امور دانشجویی دانشگاه از آنها استقبال شد. 

دکتر محمدرضا شیخی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در ابتدای این بازدید، دانشگاه علوم پزشکی تبریز را صاحب دستاوردهای بزرگ دانست و هدف از این بازدید را الگوگیری از آنها معرفی کرد و گفت: چنین دستاورهایی با اراده، تلاش و پیگیری های ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز و تیم همکار و هماهنگ وی شکل گرفته است. 

در ادامه این بازدید، هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین با همراهی دکتر مهدی نظری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از از آشپزخانه صنعتی مجتمع فرهنگی و رفاهی امید دیدن کردند. 

در این قسمت از بازدید، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به ارائه توضیحات پرداخت. دکتر نظری، آشپزخانه مجتمع فرهنگی و رفاهی امید را کاملا صنعتی و مکانیزه معرفی کرد و گفت: فرآیند طبخ غذا در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به صورت مکانیزه و در دیگ های صنعتی دو جداره تمام استیل انجام می گیرد. وی همچنین  کم شدن نیروی انسانی و افزایش نکات بهداشتی در تهیه و توزیع غذا را از جمله مزیت‌های صنعتی شدن طبخ غذا در این دانشگاه دانست. 

در ادامه با استقبال محود فیضی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه، هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین با همراهی دکتر مهدی نظری از بخش های مختلف مدیریت فرهنگی دانشگاه بازدید کردند.

محمود فیضی در ابتدای بازدید از مدیریت فرهنگی دانشگاه اظهار کرد: فعالیت های دانشجویان در قالب کانون های فرهنگی، انجمن های علمی و نشریات به صورت مستمر و با طراوت و سرزندگی انجام می گیرد و شکل گیری اتاق کانون های فرهنگی و نشریات در مدیریت فرهنگی دانشگاه نشان از عزم مسئولان برای شکوفایی استعدادهای دانشجویان دارد و فعالیت و آموزش دانشجویان با حضور کارشناسان متخصص صورت می گیرد. 

در این بخش از بازدید، هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین در اتاق کانون های دانشجویی حضور یافتند و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به ارائه توضیحاتی در مورد کانون های دانشجویی پرداخت. 

دکتر مهدی نظری با اشاره به اینکه ۳۶ کانون فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعال هستند، ادامه داد: تمامی سلیقه ها در چارچوب قانون در فضای فرهنگی دانشگاه امکان فعالیت دارند؛ به گونه ای که چهارمین هفته فرهنگی دانشگاه در سال گذشته با برنامه های سالنی و میدانی متنوع و گسترده و نیز برپایی غرفه های کانون های با بیش از ۴هزار و پانصد مخاطب برگزار شد. 

وی با بیان اینکه مدیریت فرهنگی دانشگاه در توسعه فعالیت های فرهنگی دانشجویان کوشا بوده است، افزود: فضای فرهنگی دانشگاه چنان است که دانشجویان و مدیران فرهنگی، فاصله ای از یکدیگر ندارند و در فضایی آکنده از صمیمیت و نشاط فعالیت می کنند. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه سخنانش به موفقیت دانشجویان دانشگاه در مسابقات وزارتی و ملی اشاره کرد و گفت: برگزاری افتتاحیه جذاب و ماندگار دو دوره المپیاد پسران و دختران دانشگاه های علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در دو سال گذشته، تحسین همگان را برانگیخته است. 

نظری، موفقیت های امروز دانشگاه علوم پزشکی تبریز را مرهون و مدیون فعالیت های دکتر محمدحسین صومی دانست و ادامه داد: ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز دارای نگرشی توسعه گرا است و احداث مجتمع فرهنگی و رفاهی امید نمونه ای کوچک از مشی و نگاه وی است و همچنین سایر بخش های دانشگاه از جمله نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه از فعالیت های فرهنگی دانشگاه به صورت مطلوبی حمایت می کنند. 

هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پس از بازدید از اتاق کانون های فرهنگی دانشگاه، در اتاق نشریات دانشگاه حضور یافتند و محمد پارسایی، کارشناس خانه نشریات به ارائه توضیحاتی در مورد تعداد و نحوه فعالیت نشریات دانشجویی پرداخت. 

محمد پارسایی با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نزدیک به ۱۰۰ نشریه دانشجویی به صورت چاپی و الکترونیک در حال فعالیت هستند، اظهار کرد: نشریات دانشجویی  در همه دانشکده ها و در تمامی زمینه ها فعالیت می کنند. 

وی با اشاره به اینکه در زمینه محتوایی نشریات، شاهد تولید آثار فاخر و ارزشمند در نشریات دانشجویی هستیم، ادامه داد: طراحی تمامی نشریات دانشگاهی در داخل دانشگاه انجام می شود و طراحان از میان دانشجویانی هستند که در مدیریت فرهنگی دانشگاه آموزش های لازم را طی کرده اند و حالا به طراحان کاربلدی تبدیل شده اند و طراحی های نشریات دانشگاهی در سطح حرفه ای صورت می گیرد. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این بخش از بازدید اظهار کرد: توانمندسازی دانشجویان از سیاست های اصولی معاونت است و امروز شاهد هستیم در نتیجه اعمال چنین سیاستی، دانشجویانی پرورش یافته اند که در عرصه ملی خوش می درخشند.

دکتر نظری، اعتماد به دانشجویان و سپردن امورات فرهنگی به دست آنها را عامل موفقیت دانشگاه علوم پزشکی تبریز معرفی کرد و ادامه داد: کارشناسان معاونت فرهنگی و دانشجویی به صورت ۲۴ ساعته در خدمت دانشجویان هستند و دانشجویان را در پرورش استعدادهایشان یاری و مساعدت می کنند. 

وی در ادامه سخنانش به موفقیت های مفدا تبریز در سطح کشوری اشاره کرد و افزود: مفدا تبریز، بانی و مبدع بسیاری از برنامه ها از جمله سیمای مفدا و رادیو مفدا در میان مفداهای دانشگاه های علوم پزشکی کشور بوده است. 

دکتر نظری، انعکاس سریع و دقیق رویدادهای دانشگاهی را از امتیازات مفدا تبریز برشمرد و گفت: مشی مفدا تبریز به گونه است که همواره دانشجویان در کنار آن هستند و در بخش های مختلف آن حضور دارند و مفدا تبریز را جزئی از خود می دانند. 

ادامه این بادید با حضور هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه همراه بود و در این بخش، دکتر خداداد خدادادی، رئیس مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی به ارائه توضیحات در مورد این مرکز و معرفی کتاب های انتشار یافته پرداخت. 

رئیس مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه با اشاره به ارائه خدمات مشاوره های به دانشجویان در این مرکز و دانشکده ها، اظهار کرد: خط تلفنی مشاوره این مرکز به صورت ۲۴ ساعته در خدمت دانشجویان قرار دارد. 

دکتر خداداد خدادادی با اشاره به اینکه روان شناسان  این مرکز دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر هستند، ادامه داد: مشاوره در خوابگاه ها در دو روز در طول هفته در خوابگاه های دانشجویی نیز ارائه می گردد و همچنین در  این مرکز، پزشکی اجتماعی فعالیت می کند. 

وی با اشاره به اینکه همتایاران سلامت دانشجویی با نزدیک به ۱هزار و سیصد عضو داوطلب در حال فعالیت هستند، افزود: با حضور همتایاران سلامت، مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه ارتباط خوبی با دانشجویان دانشگاه برقرار کرده است و به صورت مستمر، وضعیت دانشجویان را رصد می کند و به ارائه راهکارهای علمی می پردازد و کارگاه های متعدد مهارت های زندگی را برگزار می کند. 

رئیس مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی دانشگاه از ارائه خدمات متنوع و گسترده  همتایاران سلامت در سطح دانشگاه و شهر تبریز  از زمان شیوع کرونا در راستای مقابله با آن خبر داد و اظهار کرد: همتایاران سلامت با آموزش عمومی شهروندان و توزیع ماسک در محلات حاشیه ای شهر و همکاری با معاونت فرهنگی و دانشجویی در رصد وضعیت خوابگاه ها فعال بوده اند. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه به فعالیت ۵۰۰ دانشجوی دانشگاه در قالب پویش دانشجویی مبارزه با کرونا و همتایاران سلامت اشاره کرد و گفت: دانشجویان داوطلب دانشگاه با هماهنگی مرکز بهداشت استان و شهرستان در دوره شیوع کرونا، اقدامات گسترده ای را انجام داده اند. 

دکتر نظری، فعالیت های مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه را موثر و در سطع مناسب دانست و ادامه داد: مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه در سال ۸۰ به عنوان مرکز خدمات مشاوره ای نمونه تحت پوشش وزارت بهداشت انتخاب شده بود و از سوی معاون رئیس جمهور وقت و رئیس سازمان ملی جوانان مورد تقدیر قرار گرفت. 

وی، مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه را مبدع و بانی ایده ها و طرح های موثر در سطح کشوری معرفی کرد و افزود: این مرکز در زمستان سال ۸۰، بررسی میزان مصرف مواد مخدر و الکل در یکی از خوابگاه های دانشگاه را انجام داد و نتایج آن در ادامه مورد استفاده قرار گرفت؛ به گونه ای که شاهدیم میزان مصرف کنندگان مواد مخدر در میان دانشجویان دانشگاه حتی به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد. 

بازدید هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین  از خوابگاه جدیدالاحداث دانشگاه از دیگر برنامه های این هیات بود. این هیات در حین بازدید از خوابگاه در جریان جزئیات آن قرار گرفت و مدیر پروژه به ارائه توضیحاتی در مورد این مجموعه خوابگاهی منحصر به فرد پرداخت. 

عباس کیانی، مدیر پروژه خوابگاه جدیدالاحداث با اشاره به اینکه عملیات احداث این مجموعه از سال ۱۳۹۵ شروع شده است، اظهار کرد: این مجموعه خوابگاهی دارای زیربنای ۴۲ هزار مترمربع در ۹ بلوک با  ۲۸۰ سوئیت در مراحل پایانی احداث قرار دارد. 

وی با اشاره به اینکه این مجموعه خوابگاهی دارای چهار حیاط مناسب برای استفاده دانشجویان دختر است، ادامه داد: در این مجموعه بزرگ خوابگاهی، واحدهای معلولان، سالن های ورزشی، نمازخانه و اتاق مطالعه پیش بینی شده است. 

عباس کیانی با بیان اینکه این خوابگاه ، دارای ۸ آسانسور است، افزود: در خوابگاه جدیدالاحداث، واحدهای اداری، بوفه و سالن آزمون های آنلاین هم وجود دارد. 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرحله از بازدید هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: خوابگاه جدیدالاحداث به همت و اراده دکتر صومی شکل گرفته است و امروز که در مراحل پایانی عملیات احداث آن هستیم باید اذعان کنیم که این مهم با پیگیری های شبانه روزی دکتر صومی به نتیجه رسیده است. 

بر اساس این گزارش، هیات دانشگاه علوم پزشکی قزوین را در بازدید  از بخش های مختلف معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محمدرضا شیخی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، سیدمهدی سیدصادقی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه و علی میرزاتقی، کارشناس معماری دفنر فنی دانشگاه تشکیل می دادند.