رئیس پارک علم و فناوری استان قزوین گفت: ۱۲ محصول فناورانه در حوزه مبارزه با کرونا از سوی شرکتهای دانش بنیان استان تولید و روانه بازار شدند.
مافی به تلاش های شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان برای مقابله با ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: روز هفتم اسفند ۹۸ محلول ضدعفونی کننده بر پایه آب از سوی یک شرکت دانش بنیان استان روانه بازار شد و همزمان ۵ شرکت دانش بنیان نیز تا ۲۷ اسفند محلول های ضدعفونی را وارد بازار کردند و روزانه بیش از ۱۰۰ هزار لیتر در روز تولید داشتند که علاوه بر نیاز استان، نیاز استان های همجوار را تأمین می کرد.
وی افزود: ۱۲ محصول فناورانه در حوزه مبارزه با کرونا از جمله دستگاه و تونل ضدعفونی کننده انسان، پول، ازن و همچنین تب سنج از سوی شرکت های دانش بنیان استان تولید و روانه بازار شدند.
رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: یکی از شرکت های دانش بنیان با کمک دانشگاه علوم پزشکی قزوین، سه ماه است که بر روی تولید داروی ضد کرونا فعالیت می کند و نتایج آزمایش های بالینی این دارو مثبت بوده است و در صورت تأیید ستاد ملی کرونا، وارد پروتکل های درمانی کرونا می شود.
مافی افزود: متاسفانه دستگاه های دولتی به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی چالاکی لازم برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها را ندارند و باید از حمایت بخش خصوصی در این زمینه بهره ببریم.
وی گفت: استارتاپ های کشور استانداردهای بین المللی را دارا هستند اما به دلیل شرایط تحریمی، سرمایه گذاران خارجی علاقه ای به سرمایه گذاری بر روی این شرکت ها ندارند.
رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: پارک های علم و فناوری زنجیره اتصال صنعت با دانشگاه هستند و تبدیل ایده به ثروت را شتاب می دهند تا صاحبان ایده و فناوری، بتوانند با حمایت مالی، محصول خود را وارد بازار کنند.
مافی افزود: پارک های علم و فناوری متولی توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری در کشور هستند.
وی اضافه کرد: پارک علم و فناوری استان در سال ۸۷ ذیل دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) شکل گرفت و از سال ۹۰ پارک علم و فناوری مستقیم زیر نظر وزارت علوم فعالیت می کند.
رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: در حال حاضر ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت می کنند و در استان قزوین نیز یک پارک فعالیت می کند.
مافی تصریح کرد: ۱۲۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری استان فعالیت می کنند که ۱۸۰ محصول تولید و روانه بازار کردند و از بین ۷۸ واحد دانش بنیان در استان ۲۸ واحد نیز در پارک علم و فناوری استان مستقر هستند.
وی گفت: پارک علم و فناوری استان در جایگاه دوازدهم تا پانزدهم رتبه بندی کشور قرار دارد.
رئیس پارک علم و فناوری استان افزود: ۱۳ درصد صنایع کوچک در استان قزوین متقر هستند و ظرفیت خوبی برای رشد شرکت های دانش بنیان وجود دارد.
مافی خاطرنشان کرد: با حمایت های معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، تا پایان امسال اراضی پارک علم و فناوری استان به شرکت های دانش بنیان واگذار می شود.
وی افزود: محصول تولیدی واحدهای دانش بنیان استان به کشورهای همسایه صادر می شود و به عنوان نمونه، شرکت تونل ساز ماشین، یکی از شرکت های دانش بنیان استان که در زمینه تولید تجهیزات حفر تونل فعالیت دارد، کالای تولید شده اش را به کشورهای ترکیه و قطر صادر می کند.
به گفته رئیس پارک علم و فناوری استان، تمام تلاش بیش از ۵ هزار شرکت دانش بنیان و بیش از ۱۰ هزار واحد فناور بر این است که اقتصاد کشور را به سمت نوآوری و فناوری ببریم.