دکتر فتح طاهری در مراسم اختتامیه اولین رویداد شتاب طراحی لباس مشاغل «روبان» حفاظت از مالکیت معنوی ایدهها را در توسعه کسب و کارهای نوآورانه ضروری دانست.
مراسم اختتامیه اولین رویداد شتاب طراحی لباس مشاغل تحت عنوان «روبان» به همت مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین و با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، جهاد دانشگاهی و حمایت مالی بخش خصوصی روز چهارشنبه ۱۵ بهمنماه در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین، دکتر فتح طاهری رئیس دانشگاه در این مراسم گفت: هر چند کارآفرینی در کشور ما قدمتی طولانی دارد ولی در سالهای اخیر شاهد سبکی متفاوت از کارآفرینی خصوصاً در میان دانشگاهیان هستیم که در آن ایده خلاقانه ارزشی برابر با سرمایه گذاری یافته است. ایدههای خلاقانهای همانند تاکسی آنلاین که توسط شرکت اوبر اجرایی شده نمونهای از فضای جدید توسعه کارآفرینی است که بدون خرید حتی یک خودرو و با استفاده از ظرفیتهای موجود به خلق ثروت منجر شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین با بیان اینکه خوشبختانه در سالهای اخیر گفتمان کارآفرینی در دانشگاهها از طریق برگزاری رویدادهای استارتاپی و ایجاد مراکز نوآوری و شتاببخشی رونق گرفته است، افزود: در دانشگاه جامع علمی کاربردی استان نیز طی سالهای اخیر اقدامات شایستهای انجام شده و تاکنون ۷ مرکز آموزشی از میان ۱۰ مرکز آموزش علمی کاربردی فعال در سطح استان مراکز نوآوری خود را دایر کردهاند که هر یک از این مراکز از طریق برگزاری رویدادهای استارتاپی نسبت به شناسایی ایدههای برتر و ارائه خدمات مشاورهای به صاحبان این ایدهها اقدام میکنند.
دکتر فتح طاهری در بخش دیگری از سخنان خود به آسیبشناسی برگزاری رویدادهای شتاب پرداخت و اظهار داشت: برگزاری رویدادهای شتاب ابزار و وسیلهای است تا بتوان ایدههایی را که قابلیت تجاریسازی دارند شناسایی کرد ولی گاهی برگزاری این رویدادها خود تبدیل به هدف میشوند که باید از این آسیب فاصله گرفت. موضوع دیگری که باید مورد توجه جدی قرار گیرد بحث مالکیت معنوی ایدههای خلاقانه است که اگر به عنوان یک ارزش محافظت نشود باعث میشود صاحبان ایده از بیم سرقت آن از ارائه ایدههای خود صرفنظر کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین فقدان تنوع و الگوی مناسب در لباسهایی که با فرهنگ دینی و ملی ما تناسب داشته باشد را یکی از چالشهای صنعت مد و لباس کشور عنوان کرد و برگزاری رویداد شتاب «روبان» را گامی در جهت رفع این خلاء دانست.
در خاتمه این مراسم از مسئولان مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین، داوران و کلیه صاحبان ایده که در برگزاری این رویداد مشارکت داشتهاند با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.
گفتنی است در اولین رویداد شتاب طراحی لباس مشاغل «روبان» که در دو بخش طراحی و دوخت و در محورهای «طراحی لباس ایرانی و اسلامی در پوشش مشاغل» و «تغییرات پوششی ارگونومی شغلی در دوران کرونا» برگزار شد ۹۶ طرح از ۳۲ تیم ارائه شد که پس از بررسی هیات داروان این رویداد در مرحله اول ۱۵ طرح و از این میان در مرحله نهایی ۵ طرح به عنوان برگزیده انتخاب شدند. به منظور تقدیر و حمایت از ۵ تیم برگزیده علاوه بر جایزه یک میلیون تومانی، سه ماه بهرهمندی از فضای فیزیکی و خدمات مشاورهای مرکز نوآوری مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین در نظر گرفته شده است.
