دکتر سیما سادات لاری در جمع فعالان دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه بحث بودجه از موضوعات مطروحه بسیاری از دانشجویان در این جمع بود، بیان داشت: خداوند را شاکریم که درحوزه بودجه اتفاقات خوبی در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت رقم خورده است از جمله اینکه صندوق رفاه دانشجویان نقش پررنگ خود را در حوزه دانشجویی پیدا کرده است و در کنار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با رویکرد پرداختن به رفاه دانشجویان حرکت می‌کند.

وی با بیان اینکه سرانه بودجه فرهنگی با رایزنی‌های صورت گرفته در برنامه و بودجه نیز در این مدت افزایش پیدا کرده است، یادآور شد: اتفاق بسیار خوب دیگر رشد قابل توجه بودجه ستادی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است که تلاش شد تا در شرایط کرونا و عدم امکان برگزاری برخی برنامه‌های بزرگ ستادی به شکل حضوری، بخشی از این بودجه را در مسیرهای رفاهی دانشجویان هزینه کنیم.

لاری به پروژه‌های خوابگاهی و رفاهی نیمه تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و بیان داشت: تلاش داریم تا پایان دولت این پروژه‌های نیمه تمام را به بهره‌برداری برسانیم، در این میان نیازمند حمایت دانشجویان عزیز خود نیز هستیم.

این مقام مسؤول با بیان این‌که در دوران تصدی این جایگاه، بسترسازی مناسب از نظر فرهنگی و رفاهی برای دانشجویان از موضوعات مورد توجه من بوده است، خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم تا در این مدت شرایطی را که دانشجویان لایق آن هستند برایشان فراهم کنیم و اگر کم و کاستی در این خصوص وجود دارد امیدوارم با نگاه مهربانانه نشات گرفته از دل‌های بزرگ دانشجویی خود، ما را ببخشید.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها در مجموع ناچیز است و این واقعیتی است که باید بپذیریم، خاطرنشان کرد: باید دست دانشجویان و فعالان دانشجویی را بوسید که در شرایط اینچنینی، فعالیت فرهنگی خود را تعطیل نمی‌کنند و بدون هیچگونه چشم‌داشتی فعالانه در این مسیر حرکت می‌کنند.

وی اضافه کرد: در این میان اتفاق خوب انجام رنکینگ و رتبه‌بندی میان معاونت‌های پژوهشی، آموزشی و فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت است که به دنبال تعامل خوب میان سه معاونت پژوهشی، آموزشی و فرهنگی و دانشجویی در وزارت بهداشت در حال شکل گرفتن است.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: کار فرهنگی کاری است که نیاز به صبر و تلاش و همت بسیار دارد و حمایت همه‌جانبه مسؤولان را می‌طلبد من از عزیزان دانشجوی خود می‌خواهم نگران بودجه فرهنگی نباشند، از طرفی‌ مسؤولان دانشگاه‌های علوم پزشکی بدانند دغدغه‌ای که دانشجویان از نظر بودجه دارند به واقع ناچیز است و می‌توان با یک برنامه‌ریزی خوب آنچه که برای این عزیزان دغدغه‌ای بزرگ است را رفع کرد.

لاری با بیان این موضوع که با شکل‌گیری بیماری کووید ۱۹ حقوق پرسنل افزایش پیدا کرد و از طرفی درآمد اختصاصی بیمارستان‌ها نیز کاهش ۴۰ درصدی را به دنبال داشت، افزود: در این میان فشار باز هم به حوزه فرهنگی وارد آمد اما با این وجود امروز معاونت فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی یک سر و گردن خود را بالا کشیده است و در جایگاهی که لایق آن است، قرار گرفته است.

وی با ابراز خرسندی از ایجاد اتاق اختصاصی برای کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تاکید کرد: انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی باید مکان مشخصی داشته باشند اما عدالت را نیز باید رعایت کنیم، باید مراقبت کنیم تا بتوانیم عادلانه در بین کانون‌ها، تشکل‌ها، انجمن‌های علمی و دیگر حوزه‌های فعال دانشجویی فضای مناسب را جهت فعالیت فرزندان عزیز و دانشجویمان ایجاد کنیم. به واقع تشکل‌ها و کانون‌های قوی‌تر باید کمک کنند تا کانون‌ها، تشکل‌ها و نهادهای ضعیف‌تر قوت گرفته و رشد کنند. همیشه باید فضای رقابتی صادقانه، خالصانه و دوست داشتنی میان نهادهای دانشجویی وجود داشته باشد تا در این فضا رشد لازم ایجاد شود.

لاری در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که شفافیت بودجه فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی را از سوی معاونان فرهنگی و دانشجویی خواستار شده بود، بیان داشت: این شفافیت می‌تواند وجود داشته باشد اما به واقع زمانی که مشخص شود که معاونان و مسئولان فرهنگی و دانشجویی شما با چه سختی و مرارتی بودجه این معاونت را فراهم می‌کنند مطمئناً خودتان به تلاش دلسوزانه این عزیزان بیش از پیش پی خواهید برد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت کمبود خوابگاه‌های متاهلی را از دغدغه‌های مهم حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت دانست و بیان داشت: متاسفانه وضعیت خوابگاه متاهلی دانشگاه‌های علوم پزشکی به هیچ عنوان خوب نیست، به نحوی که در مجموع دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، ۸۰۰ واحد متاهلی وجود دارد که نیمی از این تعداد نیز تنها به دانشگاه علوم پزشکی شیراز اختصاص دارد به شکلی که در دانشگاه بزرگی مانند دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی‌ مشهد، مشکل خوابگاه‌های متاهلی نه تنها حل نشده است بلکه تنها خوابگاه متاهلی این دانشگاه به دانشجویان مجرد واگذار شده است که نشان می‌دهد حمایت لازم در حوزه ازدواج جوانان در خصوص خوابگاه متاهلی آنچنان که باید شکل نگرفته است.

وی با بیان اینکه با این وجود در این مدت دو سال، ۲۰ درصد رشد واحدهای متاهلی دانشجویان در حوزه خوابگاهی را شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: اولویت ما در حال حاضر در حوزه خوابگاهی، ایجاد فضای خوابگاهی برای مجردان است زیرا دانشجویانی که از شهر خود به شهر دیگری برای تحصیل می‌آیند باید فضای مناسب جهت اسکان در اختیار داشته باشند، اما در این میان برای دانشجویان متاهل نیز تمرکز خود را بر افزایش وام ودیعه مسکن گذشته‌ایم.

لاری اضافه کرد: در سال جاری  ۱۴۴ میلیارد ریال بودجه برای وام ودیعه مسکن اختصاص داده شده است که در تلاش هستیم این رقم به به ۱۰۰۰ میلیارد ریال برای سال آینده افزایش پیدا کند، از این جهت دانشجویان متأهلان می‌توانند وام ودیعه مسکن بیشتری بگیرند و مسکنی را برای خود اجاره کنند. از سوی دیگر رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز باید شاخص واحدهای متاهلی خود را بهبود دهند و در این موضوع در حد صحبت باقی نماند.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص گرفتن مجوز برای اتحادیه دانشجویی صدا دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خطاب به تشکل‌های بزرگتر در دانشگاه، بیان داشت: من اعتقاد دارم دیگر تشکل‌ها در دانشگاه از جمله بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی و … باید به رشد دیگر تشکل‌ها و نهادهای دانشجویی کمک کنند چراکه اگر در دانشگاه فضای شور و نشاط بین سلایق مختلف وجود نداشته باشد، پویایی لازم دیده نخواهد شد.

او در خصوص کمبود تجهیزات خوابگاهی در خوابگاه دانشجویی پسران دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، بیان داشت این تجهیزات برآورد خواهد شد و امکانات لازم به دست شما عزیزان خواهد رسید.

لاری در خصوص کمبود حقوق دانشجویان دستیاری بیان داشت: حقوق کارورزان، اینترن‌ها و دستیاران حدود ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است، این روند البته کمی کند پیش‌ رفته است زیرا این موضوع زودتر از این از سوی وزیر بهداشت در دستور کار قرار گرفت. 

معاون وزیر بهداشت در خصوص ایجاد گروه موسیقی و تئاتر در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، بیان داشت: موسیقی جزئی از فرهنگ ما است و دانشجویان می‌توانند با حفظ موازین اسلامی موسیقی سنتی و اصیل ایرانی را دنبال کنند، بنابراین مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد باید بر مبنای قانون و چارچوب‌های مشخص شده، امکان فعالیت کانون موسیقی و تأتر را فراهم کنند.

وی در خصوص اهمیت فعالیت انجمن‌های علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان داشت: ما در وزارت بهداشت به خوبی به اهمیت انجمن‌های علمی واقف هستیم و تلاش داریم تا رابطه و تعاملی را بین انجمن‌های علمی، استعدادهای درخشان و کمیته‌های تحقیقات ایجاد کنیم تا این سه حوزه علمیه بتوانند در کنار یکدیگر به خروجی مناسب دست پیدا کنند. به واقع همایش فصل نو فصل نشاط برای شما دانشجویان و عزیزان فعال در حوزه علمی و آموزشی است.

این مقام مسؤول در بخش دیگر از سخنان خود به موضوع رتبه‌بندی نشریات دانشجویی اشاره کرد و بیان داشت: رتبه‌بندی نشریات دانشجویی از زمان معاون محترم پیشین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت کلید خورد و به‌حمدالله هم‌اکنون به سرانجام رسیده است. رتبه‌بندی نشریات به ما کمک می‌کند جایگاه نشریات زرد و کپی شده در مقابل نشریات وزین مشخص شود و بدانیم از چه نشریاتی به شایستگی باید حمایت کنیم.

لاری در پایان در خصوص حوزه ادارات مشاوره و سلامت روان دانشجویان بیان داشت: اتفاقات خوبی در ادارات مشاوره و سلامت روان دانشگاه‌های علوم پزشکی در حال رخ دادن است. کتاب‌های خوب “رهایی از استرس”, “رهایی از افسردگی” و “هوش هیجانی” در بین عزیزان منتشر شده است که می‌تواند در شرایط ناشی از کرونا کمک‌کننده باشد. ادارات مشاوره نیز به خوبی در حال تلاش هستند و از سوی دیگر سامانه برخط و آنلاین ادارات مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در حال ایجاد شدن هستند که به زودی این خبر خوش نیز ارائه خواهد شد.

در این نشست دانشجویان به بیان موضوعاتی از جمله کمبود بودجه فرهنگی، نداشتن گروه تئاتر و موسیقی، نبود فضای سبز مناسب در محوطه دانشگاه، اهمیت توسعه فضاهای ورزشی از جمله ایجاد استخر، اهمیت جایگاه انجمن‌های علمی دانشجویی، کمبود فضای فیزیکی برای فعالان دانشجویی، ایجاد شفافیت مالی در معاونت فرهنگی و دانشجویی پرداختند./انتهای پیام

کدخبرنگار: ۱۰۴۳۰