به گزارش روابط عمومی به نقل از ایسنا، رئیس دانشگاه پیام نور استان قزوین از افتتاح مرکز تحقیقات علوم ستاره‌شناسی و فضایی شهید لشگری خبر داد و گفت: تجهیزات جانبی فراهم شده بیش از ۱۵۰ میلیون تومان هزینه در برداشته است و امیدواریم فرماندار شهرستان تاکستان و سایر مسئولین برای تکمیل پروژه و ایجاد گنبد ستاره شناسی مساعدت لازم را داشته باشند.

دکتر رضا رسولی شربیانی در حاشیه افتتاح مرکز تحقیقات علوم ستاره‌شناسی و فضایی شهید لشگری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این مرکز اولین مرکز استان است که برای استفاده همه دانشگاه‌ها و مراکز علمی تحقیقاتی در شهرستان تاکستان افتتاح شده است.

وی ادامه داد: تلسکوپ این مرکز در سال‌های گذشته خریداری شده است که اگر با قیمت روز خریداری می‌کردیم قطعاً بیش از ۳۰۰ میلیون تومان هزینه در برداشت؛ تجهیزات جانبی فراهم شده بیش از ۱۵۰ میلیون تومان هزینه در برداشته است و امیدواریم فرماندار شهرستان تاکستان و سایر مسئولین برای تکمیل پروژه و ایجاد گنبد ستاره شناسی مساعدت لازم را داشته باشند.

رئیس دانشگاه پیام نور استان قزوین بیان کرد: احداث گنبد حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان هزینه در برخواهد داشت که قول مساعد برای اختصاص ۲۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات شهرستانی داده شده و بقیه را هم از محل دانشگاه برای این پروژه اختصاص خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان برای استفاده از این مرکز هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد؛ بعد از راه‌اندازی رصدخانه این مرکز برای بازدیدکنندگان و گردشگران قابل استفاده خواهد بود و گردشگران برای ورود به این رصدخانه هزینه پرداخت خواهند کرد که درآمدزایی حاصل از استفاده گردشگران برای نگهداری صرف خواهد شد.

رسولی شربیانی تصریح کرد: امروزه علم فضا و ماهواره‌ای از علوم روز جهانی است و این مرکز می‌تواند پایلوتی برای استفاده علاقه‌مندان باشد؛ با سازمان فضایی هم مذاکراتی انجام شده که به زودی تفاهم‌نامه‌ای دراین راستا منعقد خواهد شد تا در مباحث تخصصی از این موسسه بهره‌برداری لازم را داشته باشیم.

وی گفت: گاهی اوقات برای رصد ستاره‌ها و حتی رؤیت ماه شوال از تلسکوپ استفاده می‌شود و این تلسکوپ نیز این کارایی را دارد؛ شهر تاکستان به دلیل موقعیت جغرافیایی بهترین مکان برای احداث رصدخانه است و برای گردشگران نیز جاذبه خوبی خواهد داشت.

رئیس دانشگاه پیام نور استان قزوین بیان کرد: با نمایندگان مجلس استان مذاکراتی انجام دادیم که از وزارت علوم‌ پیگیر راه‌اندازی رشته‌های جدید در مقطع کارشناسی ارشد باشند و امیدوارم تا سه ماه آینده به نتایج خوبی برسیم تا سال آینده در دفترچه درج کنیم.

وی متذکر شد: در استان رشته‌هایی با گرایش اخترفیزیک نداریم امیدواریم بتوانیم با راه‌اندازی این مرکز رشته‌های مرتبط را در دانشگاه پیام نور و با مرکزیت تاکستان تأسیس کنیم، همچنین دانشگاه‌های آزاد و بین‌المللی امام خمینی(ره) نیز می‌توانند رشته‌های علوم فضایی را راه‌اندازی کرده و از این مرکز استفاده کنند.

رسولی شربیانی در پایان یادآور شد: در قزوین خلبانانی همچون بابایی و لشگری پرورش پیدا کرده‌اند؛ تاکستان زادگاه شهید لشگری است به همین جهت این مرکز به نام شهید لشگری مزین شده است.

IMG_0829.JPGIMG_0884.JPGIMG_0862.JPGIMG_0904.JPGIMG_0861.JPGIMG_0878.JPG