در دومین جلسه شورای تعامل دانشجویی استان قزوین ضمن بررسی دغدغههای آموزشی و صنفی دانشجویان بر حضور پویا و مطالبهگرانه ایشان در محیط دانشگاه تاکید شد.
دومین جلسه شورای تعامل دانشجویی دانشگاه با حضور دبیران شوراهای تعامل مراکز آموزش علمی کاربردی استان قزوین در سالن جلسات دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین، در آغاز جلسه دکتر فتح طاهری رییس دانشگاه ضمن خوشامدگویی به دبیران حاضر در جلسه و تشکر از زحماتی که در طی نیمسال تحصیلی جاری متقبل شدهاند، شوراهای تعامل مراکز را بازوی نظارتی و مشورتی دانشگاه دانست و بر تحقق خواستههای قانونی و مطالبات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و صنفی دانشجویان از طریق تعامل دو سویه دانشگاه و دانشجو تاکید کرد. وی با اشاره به تاکیدات ویژه ریاست عالی دانشگاه بر تقویت روحیه مطالبهگری دانشجویان افزود: دانشگاه بدون حضور فعالانه دانشجو جایگاهی ندارد و حضور پویا و مطالبهگرانه دانشجو در دانشگاه، به آن حیات میبخشد، روح تعلیم و تربیت را در کالبد دانشگاه میدمد و اساتید را نیز به تکاپو و شور و شوق میاندازد.
دکتر فتح طاهری با اشاره به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری، شور و نشاط جامعه دانشجویی در حوزههای اجتماعی و سیاسی را مهم و اثر گذار توصیف کرد و افزود: بدون شک اگر دانشگاهها بخاطر شرایط کرونایی از حضور دانشجویان محروم نبودند اکنون شور و حال بیشتری برای انتخابات در جامعه تزریق میشد. وی تاکید کرد البته مراکز آموزشی میتوانند بدون جانبداری از کاندیدای خاصی، نسبت به تبلیغات و تبیین فضای انتخاباتی و مشارکت حداکثری مردم در فضای مجازی فعال باشند و نسبت به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی اقدام کنند.
مهندس حسین خانی رییس اداره فرهنگی و دانشجویی دانشگاه نیز ضمن معرفی اعضای جدید شورا و تشکر و قدردانی از اعضای پیشین که دانشآموخته شدهاند، به مرور بندهای مهم آییننامه شورای تعامل پرداخت و بررسی، جمع آوری و انعکاس مسائل آموزشی، صنفی و فرهنگی دانشجویان و ارائه راهکارها و پیشنهادات برای حل مسائل دانشجویی را از مهمترین وظایف شوراهای تعامل ذکر کرد. وی تاکید کرد شما دبیران محترم در مراکز نقش بسیار مهمی در تعامل دو سویه بین مراکز آموزشی و دانشگاه دارید همچنانکه دبیر شورای تعامل استان این نقش را در تعامل بین واحدهای استانی و سازمان مرکزی و شخص ریاست محترم دانشگاه دارند.
سپس خانم عهدیه افشار دبیر شورای تعامل دانشجویی استان، ضمن تشکر از برگزاری جلسه حضوری و تقدیر از دبیران محترم مراکز، گزارش مبسوطی از فعالیت شوراهای تعامل در مراکز دهگانه استان قزوین ارائه داد. وی با اشاره به نقاط ضعف و قوت آموزش مجازی در دروان کرونایی که تمام دانشگاهها با آن مواجهند خاطر نشان ساخت: علی رغم این که در آموزش مجازی شاهد افت کیفیت تدریس بویژه در دروس مهندسی و محاسباتی هستیم لکن تا حد زیادی اشکالات سامانه سمالایو نسبت به اوایل کار رفع شده اگرچه در یک ماه اخیر بخاطر بروز رسانی سرورها شاهد قطع و وصلی زیادی بودیم و بخاطر همین از مدرسان محترم خواسته شده که در فرصت باقیمانده کلاس جبرانی برگزار کنند. وی همچنین قطعی برق را از نگرانیهای جدی دانشجویان در زمان آزمونهای مجازی ذکر کرد و خواستار مساعدت مراکز و مدرسان و پیش بینی روشهای جایگزین سامانه در این زمینه شد. افشار تصریح کرد خیلی از دانشگاههای معتبر در کنار سامانه آموزشی خود، به مدرسان این اجازه را دادهاند تا با تشکیل گروه در پیام رسانهای مجاز، مشکلات مربوط به قطع و وصلی و کندی بارگذاری پاسخها و تکالیف را از این طریق جبران کنند که باعث کاهش استرس دانشجویان میشود.
در ادامه جلسه هر کدام از دبیران مراکز، ضمن ارائه گزارشی از وضعیت مرکز مربوطه، به بیان برخی مسائل و مشکلات دانشجویان پرداختند. مشکلات سامانه آموزش مجازی سمالایو در یک ماه اخیر، کندی سرعت اینترنت در کل کشور، عدم دسترسی برخی از دانشجویان به اینترنت پرسرعت و لپ تاپ، قطعی برق و تشکیل نشدن برخی از کلاسها، کندی بارگذاری پاسخها در هنگام آزمون آنلاین و ضرورت افزایش زمان آزمون، امکان ارسال پاسخ ها از طریق ایمیل یا پیام سان به مدرسان در هنگام قطع و وصلی سامانه، تکرار آزمونهایی که بخش قابل توجهی از دانشجویان دچار مشکل قطع و وصلی سامانه میشوند، تقویت سایت رایانه مراکز برای استفاده دانشجویانی که لپ تاپ یا اینترنت پرسرعت ندارند، تذکر به برخی مدرسان که در کلاس آنلاین حضور فعال ندارند و ضرورت افزایش تجهیزات لازم برای برخی از کلاسهای عملی از مطالب مطرح شده توسط دبیران شوراهای تعامل در این جلسه بود.
در پایان جلسه دکتر فتح طاهری در جمعبندی موارد مطرح شده بر پیگیری دغدغههای دانشجویان از طریق واحد استانی تاکید نمود و افزود: همانگونه که در ترم گذشته با شرکت برق و شرکت مخابرات استان مکاتبه داشتیم این ترم نیز حتما این مکاتبه صورت خواهد گرفت تا در ایام امتحانات مساعدت بیشتری به عمل آید. وی متذکر شد در خصوص امکان استفاده از پیام رسانها در مواقع ضروری باید سازمان مرکزی دانشگاه تصمیم گیری نماید. وی خاطر نشان کرد اهمیت برگزاری کلاسهای عملی با کیفیت مناسب و با استفاده از مراکز و کارگاههای مجهز مورد تاکید مسئولین دانشگاه است و بدون برگزاری کلاس عملی، آزمون درس مربوطه برگزار نمیشود.
