در این وبینار دکتر حکیمی مشاور رئیس قوه قضائیه و معاون دبیر ستاد حقوق بشر و حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی رئیس کل دادگستری استان قزوین به عنوان سخنران حضور داشتند.

وبینار «اقدامات قضائی و انتظامی با رعایت موازین حقوق بشر» به همت مرکز آموزش علمی کاربردی فرماندهی انتظامی استان قزوین و با همکاری ستاد حقوق بشر قوه قضائیه و دادگستری کل استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قزوین، در این وبینار که با هدف آشنایی بیشتر مدرسان و دانشجویان رشته حقوق مراکز آموزش علمی کاربردی استان با اصول و مبانی حقوق بشر برگزار شد، دکتر خسرو حکیمی مشاور رئیس قوه قضائیه و معاون دبیر ستاد حقوق بشر به عنوان مدرس وبینار به اهمیت آیین‌نامه اجرای مجازات، آزادی مشروع و آزادی تحت نظارت الکترونیکی در رعایت حقوق شهروندی اشاره کرد و اظهار داشت: هنر قاضی اینست که وقتی این قانون نوشته شده را می‌خواهد به صورت کاربردی در پرونده اجرایی کند به امکان‌پذیر بودن نوآوری‌هایی که در قانون مجازات اسلامی وجود دارد توجه کند تا از این طریق حقوق شهروندی به شکل مطلوبی رعایت شود. وی افزود: حقوق شهروندی و حقوق بشر منهای اخلاق هیچ است. کسی که رعایت حقوق دیگران را می‌کند به او می‌گویند صاحب اخلاق است. دکتر حکیمی در تشریح حقوق شهروندی به تبیین اوصاف حق پرداخت و حق مطالبه، حق آزادی یا حق امتیاز، حق قدرت و حق مصونیت را به عنوان حالات حقوق شهروندی عنوان کرد.

در این وبینار حجت‌الاسلام والمسلمین قدرتی رئیس کل دادگستری استان قزوین نیز در خصوص اهمیت حقوق شهروندی و حمایت‌های قانونی از حقوق شهروندان گفت: حقوق بشر منعکس کننده آرمان جهانی عدالت و جامعه‌ای است که در آن، هر انسانی بتواند از زندگی شرافتمندانه، همراه با مساوات و کرامت بشری برخوردار گردد و مهمتر از مباحث نظری در باب حقوق بشر، بحث اجرایی آن است. وی ضمن اشاره بر وجود تفاوت‌های اساسی بین حقوق بشر اسلامی و اعلامیه حقوق بشر غربی گفت: واقعیت این است که حقوق بشر اسلامی به دلیل جامعیت و حاکمیت دین بر نگارش آن، دست برتر بر اعلامیه حقوق بشر غربی دارد و نقش مفاهیم دینی به ویژه دین مبین اسلام در تأیید حقوق بشر و تشویق مردم به رعایت عدالت و حقوق همنوعان نقشی منحصر به فرد است.