اولین نشست شورای سیاستگذاری هفته پژوهش استان در سال ۱۴۰۱، به منظور هماهنگی، برنامهریزی و تصمیمگیری در خصوص برنامههای هفته پژوهش، با حضور نمایندگان دستگاههای مربوط، عصر روز سهشنبه ۲۴ آبانماه در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر قاسم زاده، رئیس دانشگاه و دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری به تبیین اهمیت و جایگاه مراسم هفته پژوهش و اهتمام همه دستگاههای اجرایی برای برگزاری مطلوب مراسم پرداخته و با توجه به رسالت وزارت علوم و تحقیقات، ماموریت دانشگاهها را انجام وظایف در تحقق شعار امسال “پژوهش دانش بنیان، پیشران تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین” دانست.
دکتر قدیری معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه و دبیر جشنواره برگزیدگان استانی در مورد برنامه ها، اهداف و پیشنهادها برای هفته پژوهش،گفت: برگزاری سمینار شناسایی نیازهای پژوهشی و فناوری توسط کارشناسان برای حل چالشها و تنگناهای استان از جمله برنامههای هفته پژوهش در استان است.
دکتر قدیری افزود: تقویت و حمایت از تولید دانش بنیان، تقویت ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری، برگزاری تورهای پژوهشی برای بازدید از مراکز تولیدی، دانشگاهی، معدنی و پژوهشی در استان، هدایت پژوهشهای فناوری در راستای بیانیه گام دوم از دیگر برنامههای هفته پژوهش در استان خواهد بود.
معاون پژوهشی دانشگاه گفت: ترویج فرهنگ پژوهش و فناوری در استان، تشویق و ترغیب پژوهشگران و فناوران استان به تولید بیشتر علم و فناوری، تبیین وضعیت موجود پژوهش و فناوری برای اشتغال و کارآفرینی در سطح استان، شناسایی و عرضه یافتههای پژوهش و فناوری، بسترسازی برای تجاری سازی یافتههای پژوهشها و فناوریهای توسعه یافته از دیگر برنامههای پیش بینی شده برای هفته پژوهش است.
دکتر آقاسیدی معاون توسعه و منابع انسانی استانداری در این نشست ضمن تاکید بر همکاری کلیه روسای دستگاههای اجرایی برای برگزاری هرچه مطلوبتر مراسم هفته پژوهش امسال، به فعالیت ها و تلاش های خارج از چارچوب رسمی و آئین نامههای ابلاغی اشاره داشته و به برجسته نمودن موضوع نوآوری در برنامه های هفته پژوهش استانی تاکید کرد.
وی هفته پژوهش را فرصتی برای نقد وضعیت پژوهشی و بازسازی سازمان مناسب برای واحدهای پژوهشی و کارایی و افزایش کارایی آن واحدها دانستند وخواستار برگزاری این مراسم خارج از کلیشه های موجود بود.
دکتر آقاسیدی با اشاره به اینکه ماموریت هفته پژوهش نباید در این هفته خلاصه شود، پیشنهاد داد؛ آثار پژوهشگران خلاق و دارای برنامه یا افراد مخترع و مبتکر توسط دبیرخانه ستاد جمع آوری صورت شده و پس از ارزیابی توسط کارگروه ویژهای بر حسب تخصص پژوهشگران به دستگاههای مختلف معرفی شده و در راستای حل مشکلات آن دستگاه اجرایی، سمینار و کنفرانس پژوهشی ارائه دهند و به آنان پاداش مناسب پرداخت شده و این پروسه در طول سال و تا برگزاری هفته پژوهش سال آینده تداوم داشته باشد.