اولین نشست از سلسله کارگاه های” دانش آموزش کاوی زبان فارسی” ۱۸ آبانماه توسط انجمن علمی گروه آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان (آزفا) و با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی و معاونت فرهنگی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی به صورت حضوری و برخط برگزار کرد.
دکتر حسین میهمی، هیأت علمی گروه مترجمی زبان انگلیسی در این نشست علمی درباره یکی از پژوهش های خود با عنوان” باورهای معلمان آموزش زبان فارسی در مورد ارائه ی بارخورد تصحیحی در مهارت نوشتاری غیرفارسی زبانان: پدیدارشناسی استعلایی” مطالب ارزشمندی را ارائه کرد.
وی بیان داشت: با توجه به ماهیت چندوجهی باور معلمان آموزش زبان دوم/خارجی در اثرگذاری آن بر عملکرد آموزشی معلمان در کلاس های آموزش زبان دوم/خارجی، بررسی و پژوهش چیستی این باورها در معلمان آموزش زبان دوم/خارجی و از جمله مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: در این راستا، پژوهش «پدیدارشناسی استعلایی در بررسی باورهای مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان درمورد ارائه بازخورد تصحیحی بر نگارش زبان آموزان غیرفارسی زبان» به بررسی ابعاد مختلف باورهای این مدرسان در مورد ارائه بازخورد تصحیحی پرداخته است.
دکتر حسین میهمی ادامه داد: در این پدیدارشناسی استعلایی، پژوهشگر با انجام مصاحبه های پدیدارشناسانه و گردآوری نمونه های تصحیح شده نگارش زبان آموزان غیرفارسی زبان با استفاده از چارچوب گیورگی (۲۰۰۹) به بررسی چیستی، چرایی و ماهیت تجارب مدرسان در ارائه بازخورد تصحیحی پرداخت تا از این طریق به باورهای ایشان درمورد ارائه بازخورد تصحیحی دست پیدا کند.
وی افزود: نتایج این پژوهش نشان داد که مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان بر این باورند که ارائه بازخورد تصحیحی جزو مسئولیت های آموزشی ایشان است؛ آنها بر این باور بودند که بازخورد تصحیحی مستقیم نسبت به غیرمستقیم تاثیرگذارتر است و ابتدا باید بر روی موضوعات دستوری زبان بازخورد تصحیحی ارائه نمود و سپس موضوعات ارتباطی. همچنین ایشان بر این باور بودند که استفاده از بازخورد همسالان در کلاس های آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان تاثیرگذاری کمی دارد. از یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که مدرسان آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان به اهمیت ارائه بازخورد تصحیحی بر روی نگارش فارسی آموزان باور دارند اما باورهای آموزشی ایشان در نحوه عملیاتی نمودن آن می تواند متفاوت باشد.
در این نشست که جمعی از استادان و دانشجویان گروه آزفا وآموزش زبان انگلیسی حضور داشتند که درباره موضوع مطرح شده، نظرهای خود را مطرح کرده و درباره این موضوع مهم در آموزش زبان به بحث و گفتگو پرداختند. شایان ذکر است که انجمن علمی گروه آزفا درنظر دارد که در نشست های آتی به مباحث دیگری از آموزشکاوی زبان فارسی بپردازد.